A HOMOKTÖVIS ITALBAN LÉVŐ KAROTINOIDOK HATÁSAI

Miért nélkülözhetetlenek a Homoktövislében található Karotinoidok?

A homoktövis a karotinoid tartalma igen jelentős, mivel körülbelül 10-szer több béta-karotin található benne, mint a sárgarépában. A homoktövisben jelen van a béta-karotin, az alfa-, gamma-, dehydroxy-beta-carotin és licopene, canthaxanthin és zeaxanthin.
A karotinoidok olyan antioxidáns erejű növényi festékanyagok, melyek a növényekben azért vannak jelen, hogy védelmezzék őket a káros külső hatásoktól. Az emberi szervezetben is komoly védelmező funkciót látnak el, mivel óvják a sejteket a szabadgyökök támadásaitól. A karotinok nem csak az A-vitamin előanyagjai, mivel természetes antioxidáns vegyületekként számos betegség megelőzéséhez járulnak hozzá.
Fontos, hogy a karotinokat nem lehet túladagolni, mivel csak annyi A-vitamint képez belőle a szervezet, amennyire éppen szüksége van.

A karotinok a rák bizonyos fajtái ellen is védelmet nyújthatnak, hiszen antioxidánsként daganatellenes hatással rendelkeznek. Számos kutatás látszik igazolni a karotinok immunitást fokozó hatását, például serkentik a csecsemőmirigy működését, illetve csökkentik a visszafejlődését. Azt is igazolták már, hogy a karotin pótlásával javíthatóak az immunválaszok.
A karotinoidok komoly védelmet biztosítanak a szív- és érrendszer számára is, mivel képesek gátolni a rossz koleszterin, vagyis az LDL oxidációját, ami érelmeszesedést, s ezzel szív- és érrendszeri betegségeket okozhat.
A lutein és a zeaxantin a szemeink egészségét óvják, e két vegyület együtt alkotja a makulát, ami a sárga színe miatt képes kiszűrni a káros kék fényt.
Ez a két anyag elnyeli a nap káros UV sugarait, és semlegesítik a retinában található szabadgyököket, ezáltal csökkenthetik a makuladegeneráció kialakulásnak kockázatát. 

Egyértelmű bizonyítékok vannak rá, hogy a karotinoidok kedvezően hatnak szürkehályog, időskori makuladegeneráció, szív- és érrendszeri betegségek esetén, de csökkentik a prosztatarák kialakulásának kockázatát is. (Smidt and Burke, 2004, Seddon, 1994; Bone, 2000, 2003; Landrum, 1997, 1996; Elless, 2000; Bernstein, 2002, Richer, 1999; Hammond, 1997).
A likopén szívet védő hatásairól is számtalan tudományos cikk jelent már meg, mivel például csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, a szívizom elhalásának kockázatát, de mérsékli az LDL-koleszterin termelését és az LDL oxidációját is. (Kohlmeier, 1997), (Sesso, 2004), (Agarwal, 1998), (Fuhrman és mások., 1997)

 

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több 10.000 ember állítja, hogy ez az egyik legjobb homoktövis ital!