MANNAVITA HOMOKTÖVISLÉ AZ EGÉSZSÉGESEBB SZÍVÉRT

Ezek a Homoktövis Gyümölcslé szív támogató hatásai

A homoktövis számos kutatás szerint szignifikánsan csökkenti a teljes koleszterin szintjét, a rossz, vagyis az LDL-koleszterint és a trigliceridek szintjét, viszont növeli a , azaz a HDL-koleszterint.

A rossz koleszterin csökkentése által a vér szabadabban képes áramolni a vérerekben és az artériákban, emiatt pedig csökken az érszűkület, az agyvérzés és a szívroham kockázata is. Továbbá a vérnyomás is csökken, így mérséklődik a szív- és érrendszerre terheltsége is.

Más kutatások szerint a homoktövis nem csak a káros koleszterin szintjét csökkenti rendkívül hatékonyan, hanem a C-reaktív protein szintjét is, amiről köztudott, hogy károsítja és gyulladásba hozza a sejteket, illetve számtalan betegséggel hozható kapcsolatba, például a szívbetegségekkel is.

Az érelmeszesedés meggátolásában lényeges szerepet játszanak a homoktövisben lévő antioxidáns vegyületek, a linolsav, az alfa-linolén és a borostyánsav. A béta-karotin és az E-vitamin gátolják az LDL-koleszterin oxidációját.

A C-vitamin semlegesíti a szabadgyököket, a plazma lipoproteinjeinek oxidációja által pedig részt vesz az érelmeszesedés és az oxidatív érkárosodás megelőzésében is. Továbbá csökkenti az oxigénhiány következményeit az erekben és az idegszövetben.

A homoktövisben lévő többszörösen telítetlen zsírsavak, az Omega-3 zsírsavak szerepet játszanak a vér koleszterinszintjének szabályzásában. 

Állatkísérletekben és klinikai megfigyelések során is megfigyelték a homoktövis érelmeszesedés elleni hatásait, mint amilyen a HDL-koleszterin növelő, az LDL-koleszterin csökkentő vagy az endothel funkció javítása(Jiang et al., 1993; Ecclestone, Yang, Tahvonen, Kallio, Rimbach, & Minihane 2002)

Szív- és érrendszerrel kapcsolatos kutatási hivatkozások:

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több 10.000 ember állítja, hogy ez az egyik legjobb homoktövis ital!