Miért kitűnő Gyulladáscsökkentő és Immunerősítő a Homoktövis Lé?
A homoktövis jelentősen támogatja, serkenti az immunrendszer működését, illetve gátolja a gyulladásokat is. A homoktövisben mintegy 190 bioaktív hatóanyagot található, köztük a B1-, B2-, C-, E- és K-vitamin, a folsav, a béta-karotin, ásványi anyagok, flavonoidok, terpének és fenolok is.
Az Omega-zsírsavak teljes skáláját is tartalmazza, méghozzá szervezetünk számára tökéletes arányban. Az Omega-7 zsírsavak rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő képességgel rendelkeznek, ahogy a többi antioxidáns vegyület is, mint például a tokoferolok és tokotrienolok (E-vitamin), a a karotenoidok (A-provitamin) és a fitoszterolok is.
A homoktövis gyümölcslé az egyik leghatékonyabb természetes szer a meghűléses, influenzás betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez is, melyet például kiemelkedő mennyiségű és minőségű C-vitaminjának is köszönhet.
A homoktövislé fogyasztása immunerősítőként javasolt műtétek vagy fertőző betegségek után is, mivel jelentősen felgyorsíthatja a gyógyulás folyamatát.
Egerekkel végzett kísérletekben bizonyították, hogy a homoktövis-olaj gátolja a cyclophosphamid által kiváltott immunszuppressziót (Ren, Yang, Zhang, Zhong, & Su, 1992).