A HOMOKTÖVIS LÉ BŐRVÉDŐ, BŐRFIATALÍTÓ HATÁSAI

Hogyan védi és fiatalítja a Mannavita Homoktövis ital a Bőrt?

A homoktövis velő belsőleg és külsőleg is felhasználható a bőr szépségének és egészségének elérése érdekében. A homoktövis többek között hatásos akne, ekcéma, dermatitisz, égési sérülések, terhességi csíkok, sebek és rosacea esetén is. 

A homoktövisben lévő több mint 190 biológiailag aktív hatóanyag között számos bőrt támogató vegyület is található, melyek közül kiemelkedik az Omega-7 zsírsav, ami nagyszerűen képes regenerálni a bőrt, lassítja a bőr öregedését, így csökkenti a ráncokat is. 

Biochemical és Biophysical Reserch Communiations-ban közzétettek egy kutatást, mely alapján a tudósok úgy vélik, hogy a homoktövis terápiás szerként lehet alkalmazni gyulladásos bőrbetegségek esetén.
A homoktövisben lévő nagy mennyiségű E-vitamin és az esszenciális zsírsavak miatt különösen jótékony hatású száraz, berepedezett bőr esetén, a benne lévő antioxidánsokkal pedig véd a nap káros UV-sugaraitól, ahogy a szolárium csöveinek károsító hatásaitól is. 

A homoktövis hatékonyan erősíti a kötőszöveteket, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulási esélyét, támogatja a ráncok eltüntetését, rendszeres fogyasztásával pedig késlelteti is a ráncok kialakulását.

A homoktövis-olaj külsőleg jelentősen felgyorsítja és javítja a sebgyógyulást, és különösen ajánlott vágott sebekre, sugárzás okozta égési sérülésekre és égési sérülések esetén, mivel ez az egyedüli természetes anyag, ami szinte hegesedés nélkül képes gyógyítani az égési sebeket.

A homoktövis szöveteket regeneráló, antibakteriális és gyulladásgátló hatását nem csak számos tapasztalat, hanem klinikai kísérletek is igazolják. (Kallio et al., 2001; Lebedeva et al., 1992; Zhang et al., 1988).

E hatásokért leginkább a homoktövisben található hosszúláncú alkoholok és szterolok felelnek. A homoktövis fokozza a telítetlen zsírsavak mennyiségét a vérplazmában, ezáltal nagymértékben segíti az atópiás dermaits gyógyulását.
A homoktövis olaja gátolja a 4-sorozatú leukotrien szintézist az arachidonsavból, ami csökkenti a sejtek gyulladását, ezáltal jelentősen hozzájárul a bőr regenerálásához.

A homoktövis húsolaja megnöveli a palmitolajsav arányát a plazma lipidjeiben és a neutrális lipidjeiben. Ez azért fontos, mivel a palmitolajsav erős antioxidáns, gyulladásgátló és antibakteriális hatásával nagymértékben hozzájárul a bőr regenerálásáhozvédi a bőrt a káros hatásoktól, puhítja és visszaadja a bőr rugalmasságát is. (Yang, Kalimo, Tahvonen, Mattila, Katajisto, & Kallio, 2000).

Bőrvédelemmel kapcsolatos kutatási hivatkozások:

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több 10.000 ember állítja, hogy ez az egyik legjobb homoktövis ital!